5.5.12

TEDx Thessaloniki 2012


Με λίγα λόγια το TED είναι μια μη κερδοσκοπική  διοργάνωση η οποία ξεκίνησε στην Καλιφόρνια πριν από 25 χρόνια . Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι για να στηρίζει αυτές τις ιδέες που μπορούν να φέρουν αλλαγές . Με λίγα λόγια κάθε χρόνο η διοργάνωση αυτή καλεί τους κορυφαίους  ομιλητές  και περφόρμερς να μιλήσουν για 18 λεπτά ! Στην συνέχεια η ομιλία τους ανεβαίνει στο TED.com .
Mερικοί από τους ομιλητές μέσα στα χρόνια της διοργάνωσης είναι ονόματα όπως ο Bill Gates, ο Αλ Γκορ, η Jane Goodall, Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, ο Sir Richard Branson, Nandan Νιλεκάνι, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Ιζαμπέλ Αλιέντε και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν.

Αυτό το πρόγραμμα που κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο Εδιμβούργο και μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες , έχει καθιερωθεί να δίνει και το ετήσιο βραβείο ΤΕD , με σκοπό να βοηθά αυτούς τους ανθρώπους να διαδώσουν και να διογκώσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δραστηριότητες τους .


Το ΤED x λοιπόν το οποίο διοργανώνεται στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Ολύμπιον γίνεται στα πλαίσια του ΤED και είναι ουσιαστικά μια μικρή αυτό-οργανωμένη εκδήλωση που φέρνει τους ανθρώπους κάθε κοινωνίας κοντά . Όλοι μαζί γίνονται μια ομάδα και ο καθένας παρουσιάζει την ιδέα του μέσα από ομιλία ,βίντεο και ζωντανό ήχο έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια βαθειά συζήτηση η οποία συνήθως έχει ένα θέμα το οποίο ορίζεται από το συμβούλιο του TED . ( το θέμα υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και κανονισμούς.)

Το ΤEDxThessaloniki  διοργανώνεται στην πόλη μας από το 2010 έχει πολλούς φίλους και εθελοντές . Η κύρια ομάδα των εθελοντών αποτελείται από 25 άτομα και στόχο έχει κάθε χρόνο να παρουσιάζει όσο καλύτερα μπορεί τις ιδέες  και τις ιστορίες κάθε TEDxster .

Η φετεινή διοργάνωση θα γίνει στις 12 Μαϊου στον κινηματογράφο Ολύμπιον και ο τίτλος του θέματος είναι ΄΄ The Courage to create ΄΄ ( To θάρρος να δημιουργείς ) και οι ομιλητές ςίναι διάφοροι καλλιτέχνες  , μουσικοί , εκπαιδευτικοί ,επιστήμονες ....





Feel the TED X-perience  λοιπόν .



  Δείτε τα Teasers τις διοργάνωσης .



TEDxThessaloniki
MAY2012CC
---
created by Pavlos Avagianos and digaPictures




TEDxThessaloniki Creative Team
Creative Director: Christina Biliouri
Film/Video Director: Marios Spiroglou
Graphic Designer: Dimitra Themeli
Architect: Stamatios Giannikis
Scene Designer: Magdalini Siga
Video Editor: Alexandros Giannios



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου