9.5.12

Support your local heroes




Συγκροτήματα από τη μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστούν στον εξωτερικό χώρο του Νέου Δημαρχείου στις 17, 23 και 31 Μαΐου 2012, στο 1ο Μουσικό Φεστιβάλ, υπό τον τίτλο «Support your local heroes!», που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.







Φιλοσοφία και στόχος της διοργάνωσης, είναι να δοθεί η δυνατότητα στους «τοπικούς ήρωες», τους μουσικούς, και τα συγκροτήματα της πόλης να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του, αρχικά σε έξι συγκροτήματα από την ποπ και ροκ σκηνή της πόλης.
«Υπάρχει κατά γενική ομολογία, μία σκηνή που δημιουργείται τα τελευταία χρόνια εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, με πολλά και αξιόλογα σχήματα, που παίζουν διαφορετικά είδη μουσικής από rock, post – rock και electronica, μέχρι jazz, swing, funk, reggae και rock n’ roll» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ο οποίος καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να ενισχύσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση. «Για το 2012, θέλουμε να δώσουμε στους νέους μουσικούς τη δυνατότητα να προβάλλουν τη δουλειά τους σε τοπικό επίπεδο και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν να μπορέσουν να γίνουν γνωστοί σε ένα ευρύτερο κοινό, από την Ελλάδα και το εξωτερικό» καταλήγει ο κ. Πέγκας.
Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι ελεύθερη, ώστε να τις παρακολουθήσει σε μία δυσχερή οικονομική συγκυρία ένα ευρύτερο κοινό, διαφορετικών ηλικιών, με διαφορετικά ακούσματα και αισθητική.
Τους «τοπικούς ήρωες» φιλοξενεί στην εκπομπή της με τίτλο «Η ζωή όπως μας αρέσει!» στον 958 της ΕΡΤ3, τα τελευταία έξι χρόνια, η δημοσιογράφος Εύα Κουσιοπούλου με σύνθημα «Support your local heroes, support your local bands».


Μέρα 1η Five Star Hotel + Vipervikings

 Vipervikings:
Οι Vipervikings υπόσχονται μια indie electronic rock συναυλία, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τους δίσκου “The Empire of sleep” και του videoclip τους στο Los Angeles. Παρουσιάζουν το ντεμπούτο τους μαζί με πολλά καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια. Μοιρασμένοι ανάμεσα στην dance και την ηλεκτρονική indie rock, οι Vipervikings συνδυάζουν ηλεκτρονικά beat, synthesizer και samples με κλασικά έγχορδα και κιθαριστικά soundscapes. Όταν οι περισσότεροι από τα μέλη της μπάντας ήταν μόλις 19 χρόνων έγιναν η νεώτερη μπάντα που εμφανίστηκε στο Rockwave Festival του 2008. Έχουν επίσης συμμετάσχει στα 42α Δημήτρια και έχουν πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερα στο http://www.thevipervikings.com/

  Five Star Hotel:
Είναι από τη Θεσσαλονίκη, αν και ακούγοντας την indie pop που παίζουν νομίζεις ότι ζουν σε κάποια γειτονιά του Μάντσεστερ. Έχουν κυκλοφορήσει ένα από τα καλύτερα pop κομμάτια (“Underground”) που έχει γράψει ελληνική μπάντα και συνεχίζουν να κάνουν live, σε διάφορους χώρους της πόλης. Ο Γιώργος Μπέγκας στα φωνητικά έχει ήδη ξεχωρίσει ανάμεσα στους πιο ιδιαίτερους τραγουδιστές της αγγλόφωνης pop σκηνής, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη του γκρουπ φροντίζουν για το δυνατό, «δεμένο» ηχητικό αποτέλεσμα της μπάντας.

Περισσότερα στο www.myspace.com/fivestarhotelx

Μέρα 2η Kid Galax + Jane Doe

 Kid Galax:
Ο Kid Galax (Δημήτρης Πολιούδης) ζει και γράφει μουσική στη Θεσσαλονίκη. Διατηρώντας πολυάριθμα side-project παράλληλα με τη σόλο πορεία του, έχει συμμετάσχει ερμηνευτικά και στιχουργικά στα δύο επιτυχημένα άλμπουμ του Monsieur Minimal, με τον οποίο έχει μοιραστεί στο παρελθόν πολλές φορές τη σκηνή. Με μια  ήδη  ισχυρή παρουσία στη διαδικτυακή κοινότητα και στα τοπικά μουσικά μέσα, το ντεμπούτο του άλμπουμ “Lullabites” κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη νεοσύστατη δισκογραφική Break Even. Τα 13 τραγούδια του άλμπουμ -10 αγγλόφωνα και 3 ελληνόφωνα- όλα γραμμένα από τον ίδιο, ηχογραφήθηκαν στο Studio 45 της Θεσσαλονίκης, με παραγωγό τον Άρη Καρακάση.

Περισσότερα στα www.facebook.com/kidgalaxmusic , www.soundcloud.com/kid-galax, www.twitter.com/kidgalax

Jane Doe:
Ένας δίσκος το 2008 (Heaven for Dogs), ένα EP το 2011 (Stories About Waves ) κι ένα δεύτερο καινούργιο album στα σκαριά, με αυτοσχέδια βίντεο που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο. Συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Σέρρες, Κατερίνη. Στην ίδια σκηνή με Rosebleed, Aleph, FILM, Scab Level, Infidelity, Μωρά στη Φωτιά, Accra Minoa, Decomposer, Playground, 22 Puppies, Fall in Parts, In A Testube, Fuzzy Nerds, Coin. Αυτά είναι τα στοιχεία που δίνουν στη… δημοσιότητα οι Jane Doe ως βιογραφικό της μπάντας. Και σύντομα έρχεται νέος δίσκος με τίτλο “ The Enormous Head of King Splendid”.

Περισσότερα στο http://www.myspace.com/janedoegreek, http://www.facebook.com/pages/Jane-Doe/201575863247418

 

 

Μέρα 3η Your Hand In Mine + 2L8 

 Your hand in Mine: 

Ο Μάνος Μυλωνάκης και ο Γιώργος Παπαδόπουλος, δυο φίλοι από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη τους για τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική φολκ και τους πλανόδιους μουσικούς μέσα από το ντουέτο Your Hand in Mine που δημιούργησαν το 2006. Με μια συλλογή από αυτοσχέδια όργανα και τεχνικές live-looping παρουσιάζουν μια νέο-ρομαντική, έντονα προσωπική μουσική δωματίου, γοητεύοντας ένα διαρκώς διευρυνόμενο κοινό. Το 2007 κυκλοφόρησαν σε 100 χειροποίητα αντίτυπα τις τέσσερις πρώτες ηχογραφήσεις τους σε μορφή cd, με αφετηρία τη σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή φολκ, αλλά και τον πειραματισμό, ενώ το ίδιο καλοκαίρι, μετά από ανάθεση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τo βουβό αριστούργημα του Mikio Naruse, “Every Night Dreams”. Φέτος επανέρχονται με τη νέα δουλειά τους, εννέα ηχητικά διηγήματα, εννέα μικρές αυτοτελείς ιστορίες μετουσιωμένες σε νότες στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “The Garden Novels” από την Inner-Ear records.
Περισσότερα στα www.facebook.com/yourhandinmineband και
www.inner-ear.gr/gr/artists/5-your-hand-mine/, www.yourhandinmineband.com

2L8:


Οι 2L8 είναι το project του Κ the Clown και μιας πολυμελούς ομάδας μουσικών και συνεργατών με βάση τη Θεσσαλονίκη. Το ντεμπούτο των 2L8 “Armed Angels, Frustrated Youth, the Art of Self-Deceit and Music Industry” (2005) Poeta Negra Records, είχε μεγάλη απήχηση σε κριτικούς και κοινό. Το “HE & SHE, Angry Enough To Keep Loving In The Dark Ages” (Δεκέμβριος 2008) ήταν η δεύτερη κυκλοφορία των 2L8. Χωρίς την εμμονή σε συγκεκριμένες μουσικές φόρμες ισορροπεί ανάμεσα στο post rock και τον μινιμαλισμό. Ο θεατρικός χαρακτήρας της ερμηνείας του Κ the Clown (Κώστα Βοζίκη) συμπληρώνεται από έντονα ξεσπάσματα στις κιθάρες, έγχορδα που πριονίζουν και αιχμηρές ατμόσφαιρες, οι οποίες εναλλάσσονται με οπερετικά φωνητικά και μελωδίες άκρατου συναισθηματισμού και λυρισμού. Στη συναυλία τους στο Δημαρχείο θα παρουσιάσουν κομμάτια από το νέο τους διπλό άλμπουμ “New Battles, without honor and humanity”, με οκτώ μουσικούς επί σκηνής, καθώς και παλαιότερες συνθέσεις του σχήματος.

Περισσότερα στο www.2L8.gr, http://el-gr.facebook.com/2l8toolate?filter=1

 

 

πηγή  : last.fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου