9.10.11

Interview: Dj KrUnK aka Anastasios Sarigiannis


Η πρώτη σκέψη ήταν να δώσω λίγη ακόμη ζωή σε αυτόν εδώ τον χώρο που τον αγαπώ ιδιαίτερα και έχει φτιαχτεί με πολύ περπάτημα …





Έτσι μετά από λίγη ακόμη σκέψη , είπα γιατί όχι  ρε φίλε συνέντευξη . Τι καλύτερο για να ζωντανέψεις κάτι σχετικά άψυχο από το να του προσθέσεις το ανθρώπινο στοιχείο .
Έτσι λοιπόν σε μία συνομιλία που είχα με τον πρώτο μου καλεσμένο τον Τάσο  πήρα την απόφαση να πραγματοποιήσω αυτό το concept, το οποίο  είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο οπότε υπομονή αν είναι κάπως  ‘παράξενα τα πράγματα’ .
Οι δύο βασικοί  λόγοι που επέλεξα να κάνω  την πρώτη συνέντευξη με τον  Τάσο είναι για  το γεγονός ότι κατοικεί στην Αθήνα και ότι ασχολείται με την μουσική φυσικά .Μιας και είναι κάτι που αγαπώ και προσπαθώ να προωθήσω μέσα από αυτόν τον χώρο . Αν και αυτό το blog είναι χτισμένο και πατάει πάνω σε οτιδήποτε έχει να κάνει με Θεσσαλονίκη  ήθελα να ξεκινήσω κάπως ανάποδα .Lets see.. !!
Καλώς ήρθατε λοιπόν στο πρώτο Ιnterview…. Όσες ερωτήσεις Thess..’



  


    








Aς  γνωριστούμε λίγο καλύτερα ….(bio-_)
  Ο  KrUnK γνωστός και ως Αναστάσιος Σαρηγιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1987.  Οι μουσικές του προτιμήσεις διαφέρουν και κυμαίνονται από Techno με trip hop και ροκ, έως  Punk / Ska. Έκανε τα πρώτα του βήματα ως DJ σε γνωστά μπαρ της Αθήνας, όπως τα Wunderbar, Boarding Pass, Rich and Divine.  O Krunk έχει εμφανιστεί με  διεθνείς djs όπως  o Ilario Alicante, Stephan Bodzin, Spektre, Viktoria Rebeka, Swayzak, και επίσης, με  περίφημoυς ‘δικούς μας’ djs όπως  ο Mikee, Cj Jeff, Ison, And.id, Liberto, Kumo, Viton, Stiv Sai, Tolis Q, Zorz & Steve, Gus & Bonso, Ben_D & ZAF, Sissy, A2Z! Έχει επίσης συνεργαστεί με μουσικά γκρούπς , όπως Hush Αthens, The pins, και  Massive Management. Oι Μουσικές του επιλογές  και οι εμφανίσεις του σε clubs όπως Luv, Motel, Dekko, Ammos, Loop, Soul Stereo, Gkazaki, Buzz, Astron, Almodobar, Discotech, Vanilia, Loud Mansion, Kode, Candy Bar Summer, Candy (x-Fetisch), Sol, Cube (Σύρος), Reina (Χίος)  ,ήταν πολύ cool  και ρυθμικές! Του αρέσει να επικοινωνεί  με το κοινό μέσα από την εξωστρεφή  προσωπικότητα του και  τους groovy του και ρυθμικούς  ήχους του .

Λοιπόν , Τάσο ..2011 και… ?
 Το 2011 δεν μπορώ να πω ότι ήταν και από τις καλύτερες χρονιές. Βεβαία υπάρχει λίγος χρόνος ακόμη για να ρεφάρουμε (χαχα). Παρόλα αυτά ήταν ένας ακόμη χρόνος εμπειρίας και εκπλήξεων. Προχώρημα για το 2012 με μεγαλύτερη αισιοδοξία!


Ελλάδα …να μείνω η να φύγω ?
 Η πιθανότητα να φύγω είναι πολύ μεγάλη για όλους τους λογούς που γνωρίζουμε αυτή την εποχή αλλά θα προσπαθήσω να επιστρέψω όσο το δυνατόν γρηγορότερα

Είμαι αισιόδοξος… ?
Όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα στη ζωή πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ! Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (χαχα)


Σκέφτεσαι το μέλλον  ?
 Ειδικά στις μέρες που βρισκόμαστε το σκέφτομαι διπλά. Είναι κρίμα να μην μπορεί ένα νέο παιδί να εκπληρώσει τα όνειρα του στη χώρα που μεγάλωσε και να πρέπει να ξενιτευτεί και όλα αυτά εξαιτίας των λαθών όσων «ηλίθιων» μας κυβερνούν .

Πως τα πάς με το περπάτημα θυμήσου την τελευταία βόλτα που έκανες στην πόλη  , τι εικόνες συγκράτησες .
 Οι…τελευταίες βόλτες που έκανα ήταν στο στρατό όποτε δεν θα ήταν ενδιαφέρον αν τις περιέγραφα (χαχα)


  Η γνώμη σου για την Θεσσαλονίκη  και  κινήσεις όπως το  «  REWORKS FESTIVAL»   όπου πλέον αρχίζει να καθιερώνεται  ως  μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις κυρίως στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής .
 Αν και δεν είχα την δυνατότητα να παρευρίσκομαι σε κάποιο από τα REWORKS που έχουν γίνει ( ντρέπομαι γι αυτό ) μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση τόσο για την χώρα μας όσο και για την μουσική μας κουλτούρα προς το εξωτερικό αντίστοιχα. Μου αρέσει που τα ονόματα δεν είναι μόνo από το χώρο της ηλεκτρονικής αλλά ποικίλουν. Μακάρι τέτοιες κινήσεις να γίνονται συχνότερα τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην χώρα μας γενικά! Δικαίως έχει καθιερωθεί ως ένα tοp event στην ευρωπαϊκή ατζέντα και ειλικρινά θέλω του χρόνου να είμαι ανάμεσα στο κοινό!

Το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει και το μετάνιωσες  ?
 Δεν έχω μετανιώσει για κάτι και ο λόγος είναι ότι εκείνη την στιγμή για να έκανα το οτιδήποτε θεώρησα ότι το ήθελα πραγματικά

Αγαπημένη φράση – απόφθεγμα ?
 Μου αρέσει πολύ ένα μότο της Etnies το οποίο λέει
 « Please remember that life is fun

Τι θέλω να ξέρουν και οι άλλοι …
 Ότι υπάρχουν φοβερά μαγαζιά που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και πρέπει να βολτάρουν για να τα ανακαλύψουν! Τα τελευταία 2 χρόνια έχω βρει μαγαζιά που ούτε ήξερα ότι υπάρχουν!

Τα δύο στοιχεία πάνω σε έναν άλλον άνθρωπο που μου τραβούν την προσοχή
 Χιούμορ και…χιούμορ!
 
Τι σε εκνευρίζει  περισσότερο στην πόλη που ζεις ?
 Η κίνηση στους δρόμους και η βρώμια είναι δυο πράγματα που προσωπικά δεν αντέχω.

Αφού εκνευριστείς λοιπόν (!)…για  να χαλαρώσεις τι κάνεις συνήθως;
 Ακούω μουσική ή βάζω να δω ταινία.

Ωραία για να χαλαρώσουμε λοιπόν ,λέω να περάσουμε στο πιο ουσιαστικό κομμάτι αυτής της συζήτησης που λέγεται μουσική .
Μία από τις αγάπες σου είναι το djing μίλησε μας για το ύφος της μουσικής  που προτιμάς , την ενασχόληση σου με την μουσική ,τις κινήσεις που έχεις κάνει μέχρι τώρα στον χώρο αυτό και τι ετοιμάζεις για το μέλλον.
 Ο ήχος μου είναι tech/deep house. Έχω επηρεαστεί πολύ από κομμάτια παραδοσιακά της λατινικής κυρίως Αμερικής γι αυτό και αρκετά set μου έχουν φωνητικά από αυτές τις χώρες. Με το djing ασχολήθηκα τον Μάρτιο του 2007 όταν ο Zorz με κάλεσε να παίξουμε στο Wunderbar. Στη συνεχεία υπήρξαν κι αλλά event στο συγκεκριμένο μαγαζί και το ένα event έφερε το άλλο. Από τότε μέχρι σήμερα έχω παίξει σε πολλά μαγαζιά της πρωτεύουσας καθώς και σε μαγαζιά της επαρχίας. Έχω συνεργαστεί με τους περισσότερους έλληνες DJ και με ξένους όπως οι Ilario Alicante, Stephan Bodzin, Spektre, Viktoria Rebeka και Swayzak. Όσον αφορά την φετινή χρoνιά σύντομα θα ανακοινώσω κάποια εβδομαδιαία και μηνιαία residencies και επιπλέον θα υπάρξουν και κάποια gigs στην επαρχία!


Αγαπημένο μουσικό album και ταινία?

Αγαπημένο album το Violator από Depeche Mode
 και αγαπημένη ταινία   It's All Gone Pete Tong


Νομίζεις πως η ηλεκτρονική μουσική έχει πράγματα να δώσει ακόμη και ποιά είναι η στάση σου απέναντι στην νέα «dubstep»   κουλτούρα που έχει κατακλύσει τον χώρο αυτό ? 
 Η ηλεκτρονική μουσική σίγουρα έχει αλλάξει πάρα πολύ μέσα στα τελευταία 20-30 χρόνια. Παρόλα αυτά είναι πιο εύκολο στην εποχή μας να βγάλει κάποιος ένα κομμάτι και να πειραματιστεί με την σκηνή της ηλεκτρονικής. Πιστεύω ότι η ηλεκτρονική βρίσκεται σε μια νέα εποχή τόσο από θέμα ήχου όσο και από πρόσωπα. Γι αυτό αξίζει να συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε. Όσον αφορά την dub step σίγουρα υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που είναι πολύ γνωστοί και αξιόλογοι απλά στη χώρα μας ήρθαν λίγο αργά. Δεν έχω πρόβλημα με την συγκεκριμένη μουσική και μου αρέσει που ο κόσμος ανακαλύπτει νέους ήχους!

                                                       Βινύλιο , Τί φάση ?
 Το βινύλιο είναι κάτι μαγικό. Τόσο οπτικά όσο και ακουστικά. Δυστυχώς στην ψηφιακή εποχή που βρισκόμαστε το βινύλιο αποτελεί μια σπάνια εικόνα. Σίγουρα πάντως όταν παρακολουθώ dj να μιξαρουν με τα βινύλια τους αισθάνομαι κάτι το διαφορετικό!







Μέσα στο mp3  μου και στην δισκοθήκη μου έχω τραγούδια όπως….
 House και Techno μέχρι punk/ska και trip hop!


Για να κλείσουμε την συζήτηση με λίγο χιούμορ ..
 Όποιος  νύχτα περπατεί  ?
 ….. γυρίζει το ξημέρωμα!



Τhatall  folks..thanx for the reading
Επίσης ευχαριστώ πολύ τον  Τάσο για τον χρόνο που διέθεσε   για να ξεκινήσει αυτή η ιδέα εδώ μέσα .Για να δείτε την δουλεία του και  να επικοινωνήσετε ίσως μαζί του ,εκτός του ότι θα πρέπει διαθέτετε χιούμορ ,….θα πρέπει επίσης  να έχετε και κάποια links τα οποία παραθέτω παρακάτω .

Α! επίσης οπώς λέει και ο ίδιος
<<. Don't forget to respect the dancefloor!>>










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου