20.10.11

Interview: Photographer Δήμητρα Κ.

                                        Όσες ερωτήσεις thess ..
                                                            συνέντευξη Hermes Sky .






Στην δεύτερη συνέντευξη  έψαξα να βρώ κάποιον από την Θεσσαλονίκη , επίσης ήθελα να έχει λίγο από το άρωμα της φωτογραφίας μέσα του. Οπότε  με αφορμή την επερχόμενη έκθεση φωτογραφίας που ετοιμάζει    στο I-HEART στην Ροτόντα ,το Σάββατο 22 Οκτωβρίου  ,εντόπισα την Δήμητρα  και της πρότεινα να κάνουμε μια μικρή συζήτηση  για να την γνωρίσουμε παρέα. Είναι κι αυτή ένας νέος άνθρωπος που ζεί στην πόλη αυτή και κάθε μέρα γίνεται κομμάτι  της  μαζί με όλους  εσάς που περπατάτε εδώ γύρω  . Ζεί τις αλλαγές μέσα στην πόλη και προφανώς έχει άποψη για το τι συμβαίνει γύρω της .

Ας γνωριστούμε.. λοιπόν  γλυκιά μου Δήμητρα …
Καλησπέρα , είμαι η Δήμητρα, 19, γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη, σπουδάζω φωτογραφία και γεωλογία και όταν μεγαλώσω (:P) θέλω να γίνω φωτογράφος!

Λοιπόν , Δήμητρα ..2011 και… ?
Ότι  πιο περίεργο... σίγουρα θέλω να τελειώσει εντυπωσιακά!


Ελλάδα …να μείνω η να φύγω ?
…δε νομίζω ότι έχω επιλογή.

Είμαι αισιόδοξη… ?
…..πολύ

Σκέφτεσαι το μέλλον  ?
Σίγουρα κάνω πολλές σκέψεις για το μέλλον, οι οποίες πολλές φορές διαφέρουν από μέρα σε μέρα!  Χαχα..

Πως τα πάς με το περπάτημα θυμήσου την τελευταία βόλτα που έκανες στην πόλη  , τι εικόνες συγκράτησες .
Mου αρέσει το περπάτημα!! δε θυμάμαι την τελευταία βόλτα, θυμάμαι όμως μία από τις πιο ωραίες, στην οποία, ενώ φαινομενικά περπατούσα στα πολύ γνωστά εδάφη του κέντρου, ξαφνικά χάθηκα! τελικά δεν ήξερα την πόλη στο βαθμό που νόμιζα...


Δώσε μου δύο μέρη στην Θεσσαλονίκη που θα ήθελες να φωτογραφήσεις  το ένα πολύ άσχημο και το άλλο πολύ όμορφα κατά την γνώμη σου..
το άσχημο: η  οδός Τσιμισκή το Σάββατο το μεσημέρι
το Όμορφο: η οδός  Τσιμισκή την Δευτέρα το βράδυ


Πολλοί λένε πως η Θεσσαλονίκη έχει ανέβει πολιτιστικό επίπεδο  με διοργανώσεις όπως τις Μπιενάλε , τα Δημήτρια και τους τόσους πολυχώρους τέχνης . Εσένα ποιά είναι η γνώμη σου ?
Η αλήθεια είναι ότι τελευταία αντιλαμβάνομαι μία πιο έντονη παρουσία της τέχνης στη Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό για μένα δε συνεπάγεται ότι η πόλη έχει ανέβει πολιτιστικό επίπεδο! θεωρώ ότι άλλα πιο στοιχειώδη και σημαντικά πράγματα λείπουν από τον «πολιτισμό» και την κουλτούρα μας.

Δύο πράγματα που θα έπαιρνες  σε ένα μακρινό και απομονωμένο νησί  …..
Θα έπαιρνα ανθρώπους.
Ποια είναι η σχέση σου με τον internet , θα μπορούσες να το θεωρήσεις εθισμό ?
Για μένα το internet είναι χαοτικό και ταυτόχρονα μαγευτικό. Πάντα υπάρχει κάτι που θα θελήσω να διαβάσω ή ένα ενδιαφέρον site που μέχρι τώρα δεν είχα πέσει πάνω του  και σίγουρα είναι εθιστικότατο !

Το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει και δεν το μετάνιωσες  ?
Δεν ξέρω αν έχω κάνει κάτι πραγματικά τρελό. Γενικά όμως δεν μπορώ να πω ότι θα με χαρακτήριζα ήσυχη:P !  Επίσης δεν είμαι υπέρ του να μετανιώνω, αν και μου έχει συμβεί σε μερικές περιπτώσεις..


Αγαπημένη φράση – απόφθεγμα ?
«Όταν γνωρίζονται δύο άνθρωποι κι ερωτεύονται, παρουσιάζεται μια ξαφνική μαγεία στον αέρα. Η μαγεία έχει φυσική παρουσία. Εμείς έχουμε την τάση να τροφοδοτούμε αυτή την αυθόρμητη μαγεία χωρίς να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κι άλλη. Μια μέρα ξυπνάμε και βρίσκουμε πως η μαγεία έχει χαθεί. Σκοτωνόμαστε να τη φέρουμε πίσω, αλλά συνήθως είναι πολύ αργά, μας έχει τελειώσει. Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά για να φτιάξουμε κάποια πρόσθετη μαγεία από την αρχή. Είναι σκληρή δουλειά, προπάντων άμα φαίνεται περιττή και δεύτερο χέρι, αλλά αν θυμόμαστε πως να την κάνουμε, πολλαπλασιάζουμε τις πιθανότητές μας να κάνουμε τον έρωτα να μείνει» από τον Τρυποκάρυδο του Τομ Ρόμπινς




Θέλω ένα μέρος που  το θεωρείς σημαντικό να το γνωρίσουν και υπόλοιποι….
Μυστικό! (για να μείνει σημαντικό, όπως το έχω στο μυαλό μου)
Αγαπημένη ταινία και μουσικό album ?
Αγαπημένες ταινίες:



1.δαμάζοντας τα κύμματα  
 2.χορεύοντας στο σκοτάδι
 



 Μουσικό άλμπουμ:   Βlood money του Τom waits.







 


dimitra - k. - athens

Το θέατρο και η φωτογραφία για σένα είναι….
Στο θέατρο είμαι πολύ πολύ πίσω!! Η φωτογραφία θα έλεγα ότι είναι πάθος... χωρίς να είμαι σίγουρη!






Οι φίλοι μου ?
Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και τους αγαπάω. πολύ.


εκθεση δημητρας κ.Μιας  και είναι σε λίγες ημέρες η έκθεση φωτογραφίας που  ετοιμάζεις  στο Ι-heart στη  Ροτόντα  για  μίλησέ μας για αυτήν….
Και μ' αρέσει και δε μ' αρέσει. και περνάω καλά και δεν περνάω καλά. και θέλω να πάω και δε θέλω. και μου λείπει και δε μου λείπει. και γελάω και κλαίω. αυτά.









Όποιος νύχτα περπατεί 
…..να σταματήσει να περπατεί και να πάει κάπου να πιει, να χορέψει και να χαμογελάσει!

…..α! και να προσέχει:)

Ευχαριστώ πολύ την Δήμητρα που δέχτηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή που κάνω εδώ πέρα . Επίσης εύχομαι να βρεί αυτό που πραγματικά αγαπάει και να το κυνηγήσει….
Τα σχετικά links που αφορούν την Δήμητρα και την έκθεση της.
http://www.facebook.com/event.php?eid=165841653502564






berlin

thessaloniki




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου