2.11.11

Thermaikos 2 min Film Festival 5/11


To Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού διοργανώνει το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά (4th International Thermaikos 2min Film Festival 2011) με το slogan “CINE-Tracks: On the road again” στις 5 Νοεμβρίου, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ2000 στην Περαία, στις 8.30 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη).


Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει 42 φιλμάκια μικρού μήκους έως 2 λεπτά 37 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, με ποικιλία θεματολογίας και υφών (ντοκυμανταίρ, fiction, comedy, experimental, animation, music video κ.ά.).


Οι συμμετέχουσες χώρες στη φετινή διοργάνωση είναι οι εξής: Βουλγαρία, Ιταλία, Σουηδία, Νορβηγία, Αρμενία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Αργεντινή, Γερμανία, Λευκορωσία, Καναδάς, ΗΠΑ, Μαρόκο, Ολλανδία, Ελ Σαλβαδόρ, Κροατία, Ισπανία και Σερβία. Παράλληλα, θα λειτουργήσει στο φουαγιέ του θεάτρου και μια μικρή έκθεση με poster των ταινιών, με τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά των καλλιτεχνών.


Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ απονέμει 4 κατηγορίες βραβείων: Best Film, Social Message, Original Idea και Best Young Artist. Τα βραβεία αυτά θα δώσει η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από σημαντικούς ανθρώπους του κινηματογράφου και του θεάτρου: ο Γιάννης Λεοντάρης, επίκουρος καθηγητής Θεωρίας και Υποκριτικής του Κινηματογράφου στο τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ, ο Δημήτρης Μουρτζόπουλος, σκηνοθέτης και παραγωγός και ο Κυριάκος Δανιηλίδης, ηθοποιός. Αλλά και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει το αγαπημένο του ελληνικό και ξένο φιλμάκι με ζωντανή ψηφοφορία τη βραδιά του φεστιβάλ.


Το Thermaikos Film Festival είναι μια διαφορετική και πρωτότυπη πρόταση που θα σας συναρπάσει. Θα έχετε την ευκαιρία να εμπλουτίσετε την κινηματογραφική σας ματιά μέσα από το φακό ευφάνταστων και ευρηματικών δημιουργών, επαγγελματικών αλλά και ερασιτεχνών που ξεφεύγουν από την κοινοτοπία στοχεύοντας στην καινοτομία.


Ένας ‘ιδιαίτερος’ κινηματογράφος που απαιτεί από εσάς ευαισθησία, συγκέντρωση και παρατηρητικότητα, γιατί αφηγείται ιστορίες ιδιόμορφες, ‘δύσκολες’, συχνά αλληγορικές, καλλιτεχνικά ελεύθερες αλλά και γιατί έχει βάλει στοίχημα με το χρόνο. Ζητάει ανοιχτές ‘κεραίες’ και ανοιχτούς ‘ορίζοντες’. Είναι πολυπολιτισμικό και πολύμορφο, δεν ‘χαρίζεται’, απευθύνεται σε όλους εσάς που αναζητάτε κάτι ποιοτικό, μοντέρνο και πολυπρισματικό.


 5/11, στις 8.30 μ.μ

Θέατρο ΚΑΠΠΑ2000, Περαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου