25.11.11

Lindy Hop Greece ! Swing me !


-Swingalonica Festival: 
Το μοναδικό Swing Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής στην Ελλάδα. Για 3 φορά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 9-11 Δεκεμβρίου 2011. Με καλεσμένους την θρυλική ομάδα Harlem Hot Shots από τη Σουηδία, η ομάδα που αναβίωσε το Lindy Hop τη δεκαετία του '80 σε ένα μοναδικό show που θα σας εκπλήξει!
To "Swingin' in Black and White", είναι η τελευταία τους παραγωγή στην οποία ζωντανεύουν σκηνές από παλιά βίντεο μπροστά στη σκηνή και μας μεταφέρουν στην εποχή του '30 που ανθούσε το lindy hop και οι big bands! 
Μαζί με αυτούς επιστρέφουν οι διεθνείς σταρ της παγκόσμιας lindy hop κοινότητας και γνώριμοι μας από το Swing'n'Swim II, Kevin St.Laurent και Jo Hoffberg από την Αμερική. 

Η Swingalonica αυτή τη φορά θέλει να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων με όσα περισσότερα είδη από την εποχή. Για πρώτη φορά Tap, Authentic Jazz, Burlesque και φυσικά Lindy Hop σεμινάρια στο μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ελλάδα!
Μπείτε στο group της Swingalonica στο Facebook.


Το Lindy Hop Greece είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που έχει ως στόχο την προώθηση του swing χορού, της μουσικής και τις τέχνες του μεσοπολέμου (20's- 40's) γενικότερα.
Απο τον Οκτώβρη του 2006 το Lindy Hop ήρθε και στην Ελλάδα από μια παρέα Ελβετών που χόρευαν στη παραλία της Θεσσαλονίκης! Ο Ελβετός Michael Widmer ίδρυσε τη Swing Dance Association στην πόλη του, τη Βέρνη και μαζί με τον Αλέξανδρο Μαρίνη και τη Μαρία Τσιτρούδη, δημιούργησαν την πρώτη Lindy Hop κοινότητα στην Ελλάδα, το Lindy Hop Greece! Σήμερα μαζί με τη Χριστίνα Λουκάκη διδάσκουν, χορεύουν και κάνουν shows στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε παιδιά και νεόυς κάθε ηλικίας!
Το Lindy Hop Greece σύστησε στο Αθηναικό κοινό το Lindy Hop τον Φεβρουάριο του 2008 περίπου 9 μήνες μετά το πρώτο Lindy Hop Swing Party στην Ελλάδα, στο café-bar Santé στη Θεσσαλονίκη.
Βιογραφικό:
Με μαθήματα, σεμινάρια, Swing party και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Block 33, Sante, Principal Club Theater, Mylos, Interni, spitimou, Partisan, "Ευχαριστούμε που ενοχλείτε", "Θεσσαλονίκη Αλλιώς", "Θέρμης Δρώμενα", παραλία) και στην Αθήνα (SOUL, bios, Blue Fox, Trova, Floral), συνεντεύξεις και αναφορές σε περιοδικά και ραδιόφωνα (Ταχυδρόμος, Athens Voice, Lifo, Nitro, Esquire, Αθηνόραμα, Ε, Down Town, Parallaxi, Nitro Radio, 95,8, iq, Μακεδονία, Επιλογές, THESS magazine, κ.α.) και την τηλεόραση CNN, ANT1, ΕΡΤ3 (Οξυγόνο), Μακεδονία TV, διεθνείς συμμετοχές σε φεστιβάλ και workshop του εξωτερικού (Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Σουηδία) καθώς και με συνεργασίες με συγκροτήματα όπως Caravan Palace, Parov Stelar Band, κ.α. φέρνει τη swing ατμόσφαιρα στην Ελλάδα!
Τον Απρίλιο 2009 συνεργαστήκε με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και το περιοδικό «Parallaxi» στα εγκαίνια της έκθεσης «The greatest Kitsch 2009».
Τον Νοέμβρη του 2009 η θεαματική «εισβολή» της χορευτικής ομάδας Lindy Hop Greece διέκοψε την απονομή των βραβείων στην Τελετή Λήξης του 50ου Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και γέμισε την αίθουσα του Ολύμπιον με χρώμα, κέφι και πολύ χορό. Οι θεατές παρακολουθούσαν εκστασιασμένοι και συμμετείχαν στο ρυθμό των swing χορευτικών της ομάδας, η οποία αναπαριστούσε τη σκηνή της γνωστής ταινίας Swing Kids. Στα πλάισια του STREET CINEMA έκαναν 19 παραστάσεις σε 4 διαφορετικές δράσεις-αναπαραστάσεις από ταινίες με swing χορό και όχι μόνο. Στις δράσεις αυτές αναφέρθηκε το CNN δείχνοτας πλάνα από το LHG.
Το 2010 στα 3α γενέθλια από το πρώτο lindy hop party στην Ελλάδα, το Lindy Hop Greece οργάνωσε τη SwingALONICA, ένα τετραήμερο festival με workshops από δασκάλους από το εξωτερικό, 4 θεμάτικα πάρτυ με live μπάντες και dj και περισσότερα από 1000 άτομα να χορεύουν στους ξέφρενους swing ρυθμούς!
Τον Ιούλιο του 2010 οργάνωσε το πρώτο διεθνές lindy hop dance camp στην Ελλάδα, το “Swing ‘n’ Swim” με 5 δασκάλους από Αμερική, Ελβετία, Σουηδία και Γερμανία στον Αρμενιστή Χαλκιδικής και μπήκε δυναμικά στον παγκόσμιο lindy hop χάρτη!

πηγη    http://www.lindyhop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου