5.11.13

Το 54 Φεστιβάλ κινηματογράφου ,η ρομαντική ψυχή της Πόλης και μια μπάμπουσκα !

Η πόλη μας ,ήταν απο ανέκαθεν ρομαντική και ''κουλτουριάρα'' , έπαιζε και παίζει με την τέχνη . Αν και ζεί πάντα με τα ''λίγα'' είναι πληθωρική και παράξενη.

Παράξενη γιατί έχει κάτι μήνες τόσο σιωπηλούς ρυθμούς που αναρωτιέσαι που πήγε... και κάτι άλλους μήνες όπως ο Σεπτέμβρης και ο Νοέμβρης που αγαπάς να είσαι ! Όταν ο Νοέμβρης πλησιάζει ξαφνικά νιώθεις την άνοιξη ,όχι απο την άποψη των καιρικών (αν και φέτος πάει για εξαίρεση) αλλά από τον ρομαντισμό και την ενέργεια που εμπνέει το φεστιβάλ κινηματογράφου . Αν το γνωρίσεις θα καταλάβεις τι σου λέω . Εγώ το γνώρισα καλύτερα ως εθελοντής πριν λίγο καιρό και  απο τότε η πόλη μου φαίνεται ''αλλιώς'' τον Νοέμβρη !




Απο τις αίθουσες στο Ολύμπιον μέχρι το Λιμάνι και όλες τις αποθήκες και τους χώρους που το φιλοξενούν , ιδιαίτερο άρωμα έχει η αποθήκη Γ που σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί απο νωρίς για καφέ και συζητήσεις ώς το βράδυ για πάρτυ και μουσική !Φέτος μια καλή πρόταση γνωριμίας είναι και πακετάκι με τα δέκα εισητήρια που κοστίζει 40 ευρώ και δεν είναι ατομικό ,έτσι λοιπόν μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους και να πάτε μαζί στις ταινίες μόνο με 4 ευρώ ! 

Χθές σε μια σύντομη βόλτα στο Λιμάνι  έφτασα σε έναν όμορφο συμπέρασμα που θέλω να το μοιραστώ...Η ψυχή της τέχνης ,βρίσκεται μέσα στις αποθήκες ,η αποθήκες βρίσκονται μέσα στο φεστιβάλ και το φεστιβάλ βρίσκεται μέσα στην πόλη,άρα η ψυχή της πόλης είναι η τέχνη ,  σαν μια μπάμπουσκα! Με αυτόν το παραλληλισμό θα μπορούσα να εμπνευστώ μέχρι και να γράφω σενάριο για ταινία !


Η πρώτη μας ταινία για φέτος ήταν το ''Miss Violence'' (Aλέξανδρος Αβρανάς), Θα συνεχίσουμε με το ''Ο Τομ στη Φάρμα'' (Javier Dolan) ,''Εastern Boys'' (Robin Campillo ) και βλέπουμε στην πορεία .. μιας και δεν καταφέραμε να δούμε το ''Nebraska''( Alexander Peyne) και το ''Only lovers lest alive''( Jim Jarmush) γιατί για κακή μας τύχη ήταν η ταινιες έναρξης και λήξης !


αλλες ενδιαφέρουσες ταiνίες είναι ....αυτές

*Επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει δύο ωραία πάρτυ στην Αποθήκη Γ !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου