26.3.12

Georgia Pismisi - Alternative Jewelry Creations

To Charity Market στον δεύτερο όροφο του Arthouse που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 25- 26 Μαρτίου μου έδωσε την ευκαιρία να δώ απο κοντά τις δημιουργίες πολλών νέων ανθρώπων που με αυτήν την διοργάνωση βρήκαν ακόμη ένα μέρος να στεγάσουν τις δημιουργικές τους ανησυχίες .








 

Εκεί είδα για πρώτη φορά απο κοντά και τις δημιουργίες, μιας φίλης πλέον, της Γεωργίας . Τα κοσμήματα της έμοιαζαν να διαφέρουν αρκετά απο το συμβατικό στυλ και να κερδιζουν επάξια τον τίτλο του διαφορετικού και του ενναλακτικού όπως τα ονομάζει και η ίδια . Πρόκειται για ευφάνταστες δημιουργίες από σκουλαρήκια , κολιέδες και άλλα κοσμήματα που διεγίρουν αρκετά την φαντασία .


Τα υλικά πολλά , το στύλ άλλοτε ψυχεδελικό με έντονα χρώματα άλλοτε να θυμίζει τα 80ς αλλά και το θέατρικο κόσμημα .  Τα υλικά που χρησιμοποιεί η  Γεωργία είναι κυρίως κόκκαλα , σωλήνες ,κέρατα,χαρτι ,τμήματα απο παλιά ιδιαίτερα κοσμήματα και πλέξιγκλας κομμένο στο χέρι . Το γενικό στύλ της Γεωργίας πατάει επάνω στην μίξη του phycedelic ροκ , την pagan αισθητική και το maximal των 80s.





Όπως μου είπε και η ίδια το κάθε κόσμημα έχει και την δική του ιστορία .Τα πιό πολλα απο αυτά ,ειδικά το κομμάτια με το plexiglass, είναι πολλές ώρες δουλεμένα στο χέρι ενώ αυτή αγαπά ιδιαίτερα και χρησιμοποιεί στοιχεία όπως νεκροκεφαλές και κόκκαλα .

κοσμηματα με κόκκαλο


Κατα την γνώμη μου αυτό που δίνει στις δημιουργίες αυτές κάτι το αξιοπρόσεκτο είναι η φαντασία αλλα και η μίξη των τόσο διαφορετικών στύλ . Για να καταλάβετε! αν  αυτά τα κοσμήματα ήταν μουσική θα τα χαρακτήριζα ως  Ψυχεδελικο dark disco pop με ροκ εππιροές .

σκουλαρήκια με κόκκαλο ,χαρτί και πλαστικό
Μπορείτε να δείτε παρακάτω, δημιουργίες της  Γεωργίας  και να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα όπου πωλούνται στα παρακάτω Links περρισότερες πληροφορίες .


κολιέ με χαρτί




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου