12.12.11

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΙΣΤΟΡΙΕΣ #1


                                           ΓΡΑΜΜΗ  31   ΒΟΥΛΓΑΡΗ – ΚΤΕΛ 


Ξύπνησα γύρω στις  7 :00  , πράγμα που δεν το κάνω κάθε μέρα . Ετοιμάστηκα ήπια έναν γρήγορο καφέ και τον συνόδευσα με ένα τοστ για να μην μείνω με άδειο στομάχι .
 Η ώρα ήδη ήταν 8 00 , πάντα τα πρωινά ο χρόνος φαίνεται να πηγαίνει γρηγορότερα .’Έπρεπε να ξεκινήσω , σε μισή ώρα έπρεπε να βρίσκομαι στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων για να πάω Σέρρες . Κατηφόρισα  τους δρόμους στην γειτονιά μου μέχρι να φτάσω στην στάση της Αριστοτέλους . <πολύς ο κόσμος ,τα πρωινά > σκέφτηκα .
Να ξυπνάω πιο συχνά τέτοια ώρα μπας και αλλάξει κάτι στη ζωή μου . Όταν δεν ξέρεις γιατί είσαι άπραγος τα ρίχνεις στον χρόνο μπας και χαλαρώσεις λιγάκι . Anyway, καλύτερα στον χρόνο. Λοιπόν κοίταξα στον κίτρινο ηλεκτρονικό πίνακα να βρω το δρομολόγιο που πάει στον Σταθμό ,μμμ να το , Γραμμή 31  , 4 λεπτά ,περίφημα!
 Είναι γεγονός ότι τα λεωφορεία το πρωί είναι γεμάτα και μάλλον αυτό που περιμένω και γω μια από τα ίδια θα είναι . Το βλέπω στο βάθος να έρχεται ,με τον αριθμό 31 εκεί πίσω από τα έργα του μετρό .
Μόλις ανέβηκα το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κόψω φάτσες , μετά έβγαλα το εισιτήριο μου και στην συνέχεια μιας και το όχημα ήταν μισοάδειο τελικά , βρήκα και την θέση μου ! Κύριος !   Έβαλα τα ακουστικά στα αυτιά μου πάτησα το play .Στην απέναντι θέση καθόταν μια γριά που απλά είχε κολλήσει στο παράθυρο  και νόμιζες πως είχε μείνει στον τόπο . Οι υπόλοιποι ήταν νέοι , μάλλον φοιτητές οι περισσότεροι . Αφού φτάσαμε στο τέλος της  Εγνατίας στρίψαμε από τα δικαστήρια για να βγούμε στο λιμάνι . Πολύ ‘ βαριά και απαισιόδοξη γραμμή ’   για να ξεκινάς τα πρωινά σου .

Μερικοί την κάνουν κάθε πρωί !
 Ίσως να  υπερτερεί σε αστικό τοπίο από τις υπόλοιπες οπότε θα έχει όμορφη φωτογραφία ! (η θετική σκέψη !).
   Το 31 έχει αφετηρία  την οδό  Βούλγαρη , που είναι γεμάτη αυτοκίνητα και κίνηση , φτάνει στην Εγνατία πήχτρα στον κόσμο  και ειδικά στο ύψος της  Βαλαωρίτου είναι ένα χάλι θυμίζει άσχημα Βαλκάνια και έχει τόσο πολύ γκρίζο  . Μετά  διασχίζει τα δικαστήρια και βγαίνει στο λιμάνι περνώντας μπροστά από τους γερανούς  και από όλα αυτά τα παλιά εργοστάσια που τώρα έχουν γίνει μπουζούκια . Το φιξ , η βίλκα και πιο πριν ένα τεράστιο γκρίζο τετράγωνο parking που δεν ξέρω καν αν λειτουργεί .                                                                             Δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια να μην νιώσεις  ότι βρίσκεσαι  στην πόλη . Ακόμη και η θάλασσα που είναι τόσο κοντά , χάνει πολύ, μέσα σε αυτό το λεωφορείο . Λίγο μετά περνώντας το γήπεδο του Θερμαϊκού παρατηρείς τις παλιές γραμμές του τρένου που περνούν μέσα από τον δρόμο  και την γέφυρα που έρχεται από τα δυτικά της πόλης .
 

Κάπου εδώ ακούς την ενοχλητική κυρία να σου λέει με απόλυτη σοβαρότητα λές και παίζεις σε φουτουριστική ταινία  <<Επόμενη στάση, Τερματικός σταθμός . Κτέλ > > και είναι δύο οι πιθανές σκέψεις που θα κάνεις , αφού πρώτα κοιτάξεις το ρολόι σου να δεις αν πρέπει να τρέξεις στα εκδοτήρια . Ή  θα σκεφτείς τι ωραία πάω Σέρρες και θα περάσω τέλεια ! ή απλά ωχ πρωινιάτικα έχω και ταξίδι ! . Αυτό ,βέβαια είναι και συνάρτηση του ραντεβού σου στα κτέλ . Μπορεί να φεύγεις με παρέα και το άτομο που περιμένεις να σε στήσει και μια ώρα . 
Τότε απλά χαλαρώνεις , για  περάσει η ώρα, βγάζεις φωτογραφίες τους περαστικούς συνταξιδιώτες σου , σού έρχεται η ιδέα να κάνεις μια Φώτο-ιστορία και μάλιστα  με τα ίδια ακριβώς τραγούδια που άκουγες κατά την διάρκεια της διαδρομής)  και στο τέλος απλά θυμάσαι  πως ο Ερμής είναι ανάδρομος οπότε αυτομάτως ξέρεις γιατί άργησε το ραντεβού σου . Όπως επίσης ξέρεις ότι θα φτάσεις με καθυστέρηση στην ορκωμοσία της Λυδίας . !!



φωτογραφίες: Dreamfacta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου