6.6.11

«ΠΈΕΡ ΓΚΥΝΤ», ΕΡΡΙΚΟΣ ΙΨΕΝ -ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΏΝ

«ΠΈΕΡ ΓΚΥΝΤ», ΕΡΡΙΚΟΣ ΙΨΕΝ -ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΏΝ

ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2-ΘΕΑΤΡΟ
Θεατρική Ομάδα Ιατρικής Σχολής Αθηνών «Πεέρ Γκυντ»
Δευτέρα 6/6, στις 9 μ.μ. στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Θεατρική Ομάδα Ιατρικής Αθηνών
H Θεατρική Ομάδα Ιατρικής Αθηνών ιδρύθηκε το 1994 από μια παρέα φοιτητών της Ιατρικής που στόχευαν στον απεγκλωβισμό τους από τα στερεότυπα συμπεριφοράς που συνδέονται με την επιστομονική τους ιδιότητα. Στο ξεκίνημα κάθε ακαδημαϊκού έτους συγκροτείται ο θίασος στον οποίο συμμετέχουν κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, φοιτητές ιατρικής. Ακολουθεί η επιλογή του έργου, που πρέπει να καλύπτει την ανάγκη του πλήθους των συμμετεχόντων. Μετά από πολύμηνες πρόβες, η ομάδα κάνει πρεμιέρα συνήθως τον Μάιο.
Η ομάδα έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα δεκαεπτά συνολικά παραστάσεις. Είναι ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων, στο ετήσιο φεστιβάλ του οποίου συμμετέχει κάθε χρόνο από το 2005. Παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί και εκτός Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και τα Χανιά.

Λίγα λόγια για το έργο: «Πέερ Γκυντ», Ερρίκος Ίψεν
Πόσο μπορεί ένας νέος σήμερα να ταυτιστεί με το περιεχόμενο ενός έργου που γράφτηκε τον 19ο αιώνα; Η Θεατρική Ομάδα της Ιατρικής Αθηνών είδε τον διαχρονικό «Πέερ Γκυντ» σαν μια ευκαιρία να απαντήσει από σκηνής σε αυτό το ερώτημα! Ανεβάζοντας το σημαντικό έργο του Ίψεν η ομάδα ήρθε αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση: να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ένα έργο ελάχιστα γνωστό στη χώρα μας αλλά και προσφέρει ένα κλασικό έργο προς τέρψη και επεξεργασία ενός νεανικού κοινού.
Ο βασικός λόγος επιλογής του «Πέερ Γκυντ» δεν ήταν ούτε η καταφανής δραματουργική αξία του ούτε το κύρος του συγγραφέα αλλά οι δυσκολίες που εμπεριέχει η απόπειρα ερμηνείας και παρουσίασης ενός έργου επικού ατμόσφαιρα και έκταση, με καταστάσεις που ισορροπούν ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα...
Διάρκεια: 120΄
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Χατζόπουλος (χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από τη μετάφραση του Ομήρου Μπεκέ)
Σκηνοθεσία: Ζωή Σαντά
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ριχάρδος Αβραμίδης, Ισμήνη Βαρακλή-Κάκουρα, Αχιλλέας Δημητρόπουλος, Άννα Δημητροπούλου, Στέλλα Ζιάκα, Παναγιώτα Καζάνη, Μαρίνα Καλογεράκου, Γιώργος Κουτλής, Χριστίνα Κρικιγιάννη, Παναγιώτης Μακαρώνης, Χριστίνα Νάκου, Δήμητρα Νταντή, Παναγιώτης Ντασιώτης, Χριστίνα Παπαγεωργίου, Πέτρος Πιτσούνης, Γιώργος Σιδέρης, Ηρώ Σουλαντίκα, Θεοδώρα Στεργίου, Ναταλία Συλλά, Θάνος Τασσόπουλος, Μαρία Τσικαλά-Βαφέα, Αστέριος Χασάπης, Αντρέας Χριστοφόρου
Χώρος: Μικρό Θέατρο, Μονής Λαζαριστών
Είσοδος ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου